Vuosi 2017

Harjoitukset täydessä vauhdissa

Oli vuosi 2011, Merimaskun teatteria ei ollut vielä edes perustettu, kun Margit luuli tulleensa kahvinkeittäjäksi.
Merimaskun teatterissa on aina ollut mukana lapsia, niin nytkin. Anni Heleniuksen pikkusisko lähti ensi kertaa näyttämölle.
Ensin innostui teatterista vanhempi veljeksistä, eikä nuorempi tahtonut olla huonompi. Moni sekoittaa keskenään nämä veljekset kuin ilvekset.
Joskus pyhät päätökset on pakko perua. Viime syksynä vielä Kauko Pajukoski oli varma, ettei hän kesällä 2017 ole käytettävissä näyttelijänä. Tässä tapauksessa Kaukon houkutteli näyttämölle kiinnostava rooli.
Ensi kertaa Merimaskun teatterin lavalle nouseva Santeri osoitti jo lukuharjoituksissa sopivansa Juhanaksi kuin nyrkki silmään.
Merimaskun Teatterissa on alusta asti pyritty tekemään näytelmiä, missä on myös lapsille ja nuorille tekemistä. Kesällä 2017 nähdään taas kerran lahjakkaita merimaskulaisia nuoria, yksi heistä on Anni.
Ihka uusi merimaskulainen Santeri soitteli teatterin taiteelliselle johtajalle ja tarjoutui liittymään lavasteporukkaan, mutta kuinkas kävikään.
Merimaskun teatterissa on jo muutaman vuoden ollut mukana Turun teatterilautakunnassa v. 1996–2008 vaikuttanut jäsen. Miten on onnistunut hyppäys lautakunnasta estradille?
Teatterikärpäsen pureman on moni saanut jo kouluaikana eikä sitä pääse pakoon sitten myöhemminkään. Näin on käynyt Pirjo Oksalle, joka on ensi kertaa mukana Merimaskun teatterissa.
Joskus palo näyttämölle voi iskeä yllättäen. Näin kävi Maikulle kesällä 2013 näytelmässä "Kun lahna kutee". Pari viikkoa ennen ensi-iltaa hän yllätti ohjaajan ja halusi olla mukana näyttämöllä.
Venla Kuitunen on valittu Merimaskun Teatterin kesän 2017 ohjaajaksi. Katso Venlan mietteitä ja odotuksia ensi kesästä. "Olen ohjannut ensimmäisen kerran varmaan ala-asteella luokkakavereita koulun näytelmässä. Olin kamala pomottamaan, onneksi siitä on päästy yli!"