Puvustaja keksi itselleen roolihahmon

7.2.2017

Joskus palo näyttämölle voi iskeä yllättäen. Näin kävi Maikulle kesällä 2013 näytelmässä "Kun lahna kutee". Pari viikkoa ennen ensi-iltaa hän yllätti ohjaajan ja halusi olla mukana näyttämöllä.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Maikku Tuomi ja asun Merimaskussa.

Miten olet lähtenyt teatterin pyörteisiin?

Lähdin puvustajaksi ja löysin itseni samantien kahviosta, lipunmyynnistä ja jopa näytelmän loppukohtauksesta, jonne hyppäsin viime metreillä mukaan itse kehittämälläni roolihahmolla.

Pienellä paikkakunnalla kynnys astua näyttämölle on melko alhaalla.

Mikä teatterissa kiinnostaa?

Kulissien takana on kiehtova tunnelma. Syntyy upea yhteishenki ja teatterin tekeminen pala palalta on valtavan hauskaa vastapainoa kaikelle muulle.

Oletko ennen ollut jossain harrastajanäyttämöllä?

En.

Miten lähdit mukaan Merimaskun teatteriin?

Ks. kysymys 2

Mikä mielestäsi on hauskinta teatterin tekemisessä?

Pidän puvustajan hommasta, mutta hauskaa on myös itsensä haastaminen näyttämöllä ja kaikenlainen heittätyminen.

Tuleeko mieleesi jokin sattumus?

Lyhyen urani aikana ei ole mitään suurempaa sattunut. Unohtuneet repliikit, väärässä paikassa oleva rekvisiitta tai silmille jääneet väärät silmälasit - sellaista kai kuuluukin välillä sattua.

Mitä odotat ensi kesältä?

Aurinkoista kevättä ja alkukesää odotan sekä yleisöryntäystä. Nyt pieni Merimaskun teatteri kutkuttaa kyllä nauruhermoja.

Kun puvustus on valmis, on mielenkiintoista nähdä miltä kokonaisuus näyttää.

Maikku ensimmäisessä roolissaan. Hän ilmestyi viime metreillä hunsvotti Ville Mätön kainaloon niin, ettei edes käsiohjelmaan ehtinyt.
Maikku ensimmäisessä roolissaan. Hän ilmestyi viime metreillä hunsvotti Ville Mätön kainaloon niin, ettei edes käsiohjelmaan ehtinyt.